граблив

прил. - грабителски, хищнически, крадлив, разбойнически, алчен

Български синонимен речник. 2013.

Look at other dictionaries:

  • ентомофаг — (грч. entomos, phagein јаде) зоол. паразитски или граблив организам што се храни со инсекти …   Macedonian dictionary

  • ехидна — (грч. echidna) 1. мит. а) според верувањето на старите Грци: змија отровница што ги уништува другите отровни змии често земана како пример за злобна пакост б) граблив/) суштество, полужена полузмија, што ги родило кучето Кербер, Сфингата и други… …   Macedonian dictionary

  • зопилот — зоол. граблив американски јастреб …   Macedonian dictionary

  • грабителски — прил. хищнически, крадлив, разбойнически, алчен, граблив …   Български синонимен речник

  • кожодер — същ. грабител, експлоататор, граблив, алчен, хищен …   Български синонимен речник

  • крадлив — прил. граблив, грабителски, хищнически прил. алчен прил. крадец, бандит, мошеник …   Български синонимен речник

  • похитителен — прил. граблив, крадлив …   Български синонимен речник

  • хищен — прил. граблив, кръвожаден, звяр прил. алчен, лаком, жаден, ненаситен …   Български синонимен речник

  • хищнически — прил. грабителски, граблив, разбойнически, крадлив …   Български синонимен речник

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”

We are using cookies for the best presentation of our site. Continuing to use this site, you agree with this.